Mar 112011
 

Japan drabbades nyligen av en enorm jordbävning som sägs vara historiens största. Jag är inte säker på hur stort område dom värsta skadorna är utbredda över, men platserna det slagit till mot värst har blivit totalt förstörda.

Det har också kommit in information om att Reitaisai 8 som skulle hållas nu i helgen är inställt för besökarnas och annordnarnas säkerhet. Därmed kommer förmodligen Trial utav Touhou 13 Ten Desires (Shinreibyou) att flyttas fram, om det inte släpps via internet istället, vilket inte är allt för troligt i den här situationen.

Jag kan också meddela att ZUN själv har klarat sig, även om hans kontor verkar rätt så uppskakat.

Tillkommit:
Det störst drabbade området har vart i omgivningen runt Tokyo och norrut i Japan. Enligt uppgifter ska skalven uppnått en nivå av 8.9 på richterskalan. Det rapporteras också att dom flesta butiker och kiosker runtom de drabbade områdena ska ha sålt slut nästan helt på provianter i form av nudlar och andra liknande matvaror som är lätta att få med sig och har lång hållbarhetstid.

Invånare i Tokyo uppmuntras också till att spara på strömmen så gott det går, och många använder därför bärbara datorer och liknande för att rapportera om nuvarande läge. I samband med insparning av strömmen har också all form av batterier sålts kraftigt i butikerna.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)