Maj 242012
 

Reitaisai 9 startar nu på söndag den 27 maj, och med det kommer en uppsjö av nya Touhou Doujinshi verk.

Jag tänker i denna post ta upp två kommande Serier (non-h) som jag seriöst ser fram emot att läsa om/när de blir översatta.

CeramiK Heart  Av kemonomichi

Preview kan hittas här (Danbooru). I skrivande stund är previewen delvis översatt.

Serien fokuserar på Myouren Temple folket och är i seriös ton. Mycket mer kan jag inte få ut ur previewen.

Yellow av Warugaki

Preview kan hittas här (Danbooru). I skrivande stund är previewen delvis översatt.

Serien kan beskrivas som en seriös och mörk förhistoria till Touhou 11 – Subterranean Animism. I alla fall vad jag kan få ut ur previewen.

För att hitta mer previews på serier som kommer på Reitaisai 9 så har Pixiv en hel drös. En sökning med Taggarna ”例大祭9″(Reitaisai9) och ”サンプル”(Sample) ger 133 hits om man är medlem och filtrerar på Manga.

Men nog om detta. Rheeve out.

Maj 072011
 

ZUN har avslöjat att han släpper en ny musik cd på Reitaisai 8.

ZUN’s Music Collection vol.5.5 「未知の花 魅知の旅」
”intellectual journey of an unknown flower charm”

Låtlistan på skivan är följande:
1.未知の花 魅知の旅
2.無間の鐘 ~ Infinite Nightmare
3.明日ハレの日、ケの昨日

Priset på Reitaisai 8 kommer enligt uppgift att ligga på 200 yen.

Releasedatumet för Touhou 13 Ten Desires har ännu inte avslöjats men kommer högst troligt att släppas under Comiket 80.

Mar 212011
 

Det är nu fastställt att Reitaisai 8 kommer att hållas den 8:e Maj. Möjligtvis kan detta också innebära extra releaser från mängder av doujin circles, eftersom många av dom tidigare planerade releaserna för Reitaisai 8 redan gått ut till butiker runtom i landet.

Det är också möjligt att demo versionen av Touhou 13 Ten Desires kan komma att släppas under Reitaisai 8 som nu blivit flyttat till ett senare datum. Jag kommer att uppdatera med ny information så fort jag vet mer om det.

Mar 142011
 

Reitaisai 8 har trots katastrofen gått upp live på Internet och många circles släpper sina verk för gratis nerladdning. Många verk säljs också för att dra in pengar för att hjälpa utsatta delar av landet efter katastrofen. Hittills har inga tecken på en trial utav Touhou 13 Ten Desires visats.

Mar 112011
 

Japan drabbades nyligen av en enorm jordbävning som sägs vara historiens största. Jag är inte säker på hur stort område dom värsta skadorna är utbredda över, men platserna det slagit till mot värst har blivit totalt förstörda.

Det har också kommit in information om att Reitaisai 8 som skulle hållas nu i helgen är inställt för besökarnas och annordnarnas säkerhet. Därmed kommer förmodligen Trial utav Touhou 13 Ten Desires (Shinreibyou) att flyttas fram, om det inte släpps via internet istället, vilket inte är allt för troligt i den här situationen.

Jag kan också meddela att ZUN själv har klarat sig, även om hans kontor verkar rätt så uppskakat.

Tillkommit:
Det störst drabbade området har vart i omgivningen runt Tokyo och norrut i Japan. Enligt uppgifter ska skalven uppnått en nivå av 8.9 på richterskalan. Det rapporteras också att dom flesta butiker och kiosker runtom de drabbade områdena ska ha sålt slut nästan helt på provianter i form av nudlar och andra liknande matvaror som är lätta att få med sig och har lång hållbarhetstid.

Invånare i Tokyo uppmuntras också till att spara på strömmen så gott det går, och många använder därför bärbara datorer och liknande för att rapportera om nuvarande läge. I samband med insparning av strömmen har också all form av batterier sålts kraftigt i butikerna.